Skip to main content

Bevalling

Videoserie

In deze serie video’s informeren we jou en je (bevallings)partner uitgebreid over de bevalling. Wij hopen en verwachten dat de videoserie bijdraagt aan een goede voorbereiding op jullie bevalling.

Lees meer

rond

Waar te bevallen

Wij regelen alles rondom de bevalling voor jou. Als je zwangerschap normaal verloopt, kies je zelf waar je wilt bevallen. Zowel thuis als in het ziekenhuis bevallen is veilig. Als er een medische indicatie ontstaat, neemt de gynaecoloog de zorg van ons over en beval je in het ziekenhuis.

Lees meer

Hoe te bevallen

Elke bevalling is anders. Hoe een bevalling verloopt is vooraf niet te voorspellen en wensen voor de wijze waarop zijn heel persoonlijk. Of je nou in bed, bad of met pijnmedicatie wilt bevallen, wij informeren en begeleiden je graag.

Lees meer

rond

rond

Voorbereiding op de bevalling

Een goede voorbereiding kan angst en onzekerheid wegnemen. Je kunt dit doen onze videoserie te bekijken, een cursus te volgen en na te denken over een geboorteplan. Ook moet je een aantal praktische zaken hebben geregeld voor 37 weken zwangerschap. Onze checklists kunnen hierbij handig zijn.

Lees meer

Wanneer te bellen?

De bevalling kan beginnen met weeën of het breken van de vliezen. Wij zullen je in de zwangerschap informeren, over wanneer je ons moet bellen. Begint de bevalling voor 37 weken, neem dan altijd direct contact op. Uiteraard bel je ons ook altijd als je ongerust bent over minder kindsbewegingen, bloedverlies of als je je ziek voelt. In al deze situaties bel je de dienstdoende verloskundige op ons spoednummer.

Lees meer

rond

Close Menu