Skip to main content

Kraamtijd

rond

Begeleiding in de eerste week

Jullie kindje is geboren! Er breekt een tijd aan waarin veel gebeurt. Je hebt rust nodig om te herstellen en te wennen aan de nieuwe situatie. Wij begeleiden je hierbij, samen met je kraamverzorgende.

Lees meer

Voeding voor je baby

Borstvoeding is de meest natuurlijke en gezonde voeding voor je kind in de eerste zes maanden. Flesvoeding is een goed alternatief als je geen borstvoeding kunt of wilt geven. Een goede voorbereiding in de zwangerschap is het halve werk. Wij begeleiden je, samen met je kraamverzorgende, in de eerste kraamweek.

Lees meer

rond

rond

Hielprik en gehoortest

Je kindje wordt met een hielprik onderzocht op een aantal zeldzame ziektes. Snelle opsporing kan schade aan de gezondheid voorkomen. Ook voor de gehoortest geldt: Hoe eerder wordt ontdekt dat je baby niet goed hoort, hoe sneller een behandeling kan beginnen.

Lees meer

Geboorteaangifte

Aangifte van de geboorte van je kind moet binnen 3 dagen na de dag van geboorte gedaan worden in de gemeente waar het kind geboren is. Dit is het juridische bewijs van de geboorte van je kind.

Lees meer

rond

rond

Spiraaltje

Een spiraaltje is een zeer betrouwbare vorm van anticonceptie, dat ook goed te combineren is met het geven van borstvoeding. Je kunt bij ons terecht voor het plaatsen van een koper- of hormoonspiraaltje vanaf 10-12 weken na de bevalling. Na de plaatsing, wordt deze direct gecontroleerd middels een echo.

Lees meer

Kinder-EHBO

Een ongeluk zit in een klein hoekje… Per jaar gebeuren er ruim anderhalf miljoen ongevallen in en om het huis. Vooral kinderen zijn kwetsbaar. Als ouder of verzorger ben je vaak de eerste persoon die met ongevallen zal moeten omgaan. Daarom organiseren wij iedere maand een cursusavond EHBO voor ouders en verzorgers van baby’s en jonge kinderen.

Lees meer

rond

Close Menu