Skip to main content

Spreekuur

Je bent van harte welkom op het spreekuur, op een van onze drie locaties. Wij houden dagelijks spreekuur en bieden ook de mogelijkheid tot spreekuur in de avond en in het weekend. Vanaf een zwangerschapsduur van 13 weken kun je daarnaast terecht op het ‘hartjesspreekuur’. Je kunt per afspraak aangeven welke locatie jouw voorkeur heeft.

Waar en wanneer?

Dagelijks doen wij spreekuur in Amstelveen Westwijk op onze praktijk in Gezondheidscentrum Duizendblad. Hier is ook wekelijks avondspreekuur, weekendspreekuur en maken wij echo’s. Op dinsdag overdag, donderdagavond en vrijdag overdag houden wij spreekuur in Amsterdam Buitenveldert in het MFC Binnenhof/Ouder- en Kindcentrum, ook hier kun je terecht voor echo’s. Op vrijdagochtend houden wij spreekuur in Amstelveen Noord, in Medisch Centrum Molenweg.

Bij een zwangerschapsduur vanaf 13 tot aan 24 weken kun je ook terecht op het ‘hartjesspreekuur’. Vind je de periode tussen de controles te lang en wil je tussendoor even het hartje van je kindje horen, dan ben je hiervoor van harte welkom. Wij hebben hartjesspreekuur op dinsdag (Amsterdam Buitenveldert) en donderdag (Amstelveen Kamillelaan) tussen 14:45 en 15:15. We vragen je om je van tevoren even aan te melden met een mailtje aan de praktijk, zodat we weten dat je komt.

Afspraken

De eerste afspraak vindt plaats wanneer je ongeveer 8 weken zwanger bent. Deze afspraak duurt ongeveer 45-60 minuten. De hierop volgende afspraken duren ongeveer 15 minuten, waarbij we vervolgen hoe het gaat met jou en je kindje. Naast de medische controles bespreken we hoe je de zwangerschap beleeft, welke vragen je hebt en voorzien wij je van de nodige informatie. Voor echo’s met een medische indicatie of op eigen verzoek plannen we ook 15 minuten in. Deze kunnen vaak gecombineerd worden met je zwangerschapscontrole. Indien je van tevoren denkt meer tijd nodig te hebben, vinden we het fijn als je dit aangeeft, zodat wij extra tijd voor je kunnen inplannen.

Wachtkamer

Wanneer je een afspraak hebt en de deur nog dicht is, kun je rustig plaatsnemen in de wachtkamer. Er zijn tijdschriften, boeken en geboortekaartjes van de baby’s die de afgelopen maanden werden geboren. Het is soms onvermijdelijk dat je even op je beurt moet wachten als je voorgangster iets meer tijd nodig heeft dan gepland, of door andere onvoorziene omstandigheden rondom onze zorg. Wij proberen zoveel mogelijk op tijd te werken en hopen op je begrip. Wij vragen je zelf op tijd op je afspraak te komen. Als je te laat bent, kan het nodig zijn een nieuwe afspraak met je in te plannen.

Close Menu