Skip to main content

Zwangerschap

Controles

Zodra je weet dat je zwanger bent plannen wij graag een intake en vroege echo met je in. Na de intake plannen we controles, waarbij we vervolgen hoe het gaat met jou en je kindje. Je maakt kennis met alle verloskundigen, waardoor we elkaar leren kennen en je een vertrouwensband met ons kunt opbouwen.

Lees meer

Centering Pregnancy

Bij Centering Pregnancy vinden de zwangerschapscontroles in groepsverband plaats. Interactieve zorg waarbij is aangetoond dat deze het vertrouwen vergroot in jezelf, je zwangerschap en bevalling en je rol als moeder. De medische uitkomsten zijn gunstiger en vrouwen vinden deze vorm van zorg leuker.

Lees meer

Echo’s

Wij verzorgen alle eerstelijns echo’s, vanaf vroeg in je zwangerschap. Daarnaast maken wij echo’s op verzoek (zonder medische indicatie), zoals een echo geslachtsbepaling of een echo in 3D. De mooiste beelden worden op foto afgedrukt en je vindt alle foto’s terug in een app op je smartphone.

Lees meer

rond

rond

Prenataal onderzoek

Je kunt je ongeboren kind laten onderzoeken op een aantal afwijkingen, met prenatale screening. Deze onderzoeken zijn niet verplicht, je beslist zelf of je ze wilt. Bij de intake vragen wij of je meer wilt weten over deze screening.

Lees meer

Gezond leven

Voor en tijdens je zwangerschap is het belangrijk om gezond te leven en te eten. Start met het nemen van foliumzuurtabletten en vitamine D. Roken, alcohol en drugs zijn schadelijk voor de zwangerschap en dien je te vermijden. Wees je ook bewust van het voorkomen van contact met gevaarlijke stoffen of ziektekiemen.

Lees meer

rond

rond

Zwangerschapsklachten

Als je zwanger bent, verandert er heel veel in je lichaam. Door alle veranderingen kunnen er klachten ontstaan. Zwangerschapsklachten zullen bij elke vrouw en bij elke zwangerschap verschillen. Het is belangrijk om goed naar je lijf te luisteren en de tijd en rust te nemen voor alle veranderingen. Uiteraard voorzien wij je graag van tips.

Lees meer

Van week tot week

Vanaf het moment dat een zaadcel er in is geslaagd om de eicel te bevruchten, ben je zwanger! In korte tijd groeit de bevruchte eicel uit tot een foetus. Wil je de groei van je kindje volgen en weten welke veranderingen het doormaakt? Bekijk de link en volg van week tot week de groei en ontwikkeling.

Lees meer

rond

rond

Wat te regelen?

Tijdens je zwangerschap moet je allerlei zaken regelen. Je krijgt te maken met rechten en plichten op het werk, aanmelden bij kraamzorg, het regelen van de erkenning. Ook kun je je opgeven voor een zwangerschapscursus en kun je ervoor kiezen deel te nemen aan Moeders voor Moeders.

Lees meer
Close Menu