Skip to main content

Naar aanleiding van de versoepeling van maatregelen in het land, met betrekking tot het coronavirus, mag onze beroepsorganisatie, de KNOV, de verloskundige zorg verruimen. Wij zijn blij jullie hierbij te kunnen berichten over de versoepeling van maatregelen in onze praktijk, met ingang van 11 mei a.s.:

Partners welkom

Partners of begeleiders kunnen weer mee naar de (echo-) afspraken bij ons en bij echocentrum SAM, mits zij vrij zijn van klachten en 1,5 meter afstand houden van de verloskundige/echoscopiste. Wel geldt nog steeds de voorkeur om zoveel mogelijk alleen te komen. Wij raden je aan om voor een standaard controle te overwegen om toch alleen te komen als er voor jou of jullie geen belangrijke dingen te bespreken zijn.

Kinderen of andere belangstellenden mogen helaas nog niet mee.

Zwangerschapscontroles op de praktijk

Iedere zwangerschapscontrole wordt weer aangeboden op de praktijk. Wij plannen geen nieuwe telefonische consulten (belafspraken) en Zoom-intakes meer in, tenzij dit op jouw eigen verzoek is.

De bel-afspraken die al werden ingepland kunnen blijven staan. Als je zo’n afspraak met ons hebt, mag je er nu ook voor kiezen om naar ons toe te komen op het afgesproken tijdstip. Je kunt bij onze assistente per email opvragen op welke locatie je afspraak gepland staat.

Helaas is het voor ons, agenda-technisch, niet mogelijk om het tijdstip of de locatie van afspraken te wijzigen indien je afspraak al binnen twee weken plaatsvindt. Als het je dan niet uitkomt op de door ons ingeplande locatie te komen, willen we je vragen om je belafspraak te behouden.

Pretecho’s mogen weer

Alle echo’s, waaronder ook pretecho’s, zijn weer toegestaan. Een pretecho is een echo op verzoek, zonder medische indicatie, zoals bijvoorbeeld een geslachtsbepaling bij circa 15 weken, of 3D echo bij 24-28 weken. Als je hier belangstelling voor hebt, adviseren we je om bijtijds een afspraak bij ons in te plannen.

Extra persoon bij bevalling toegestaan

Bij de bevalling, thuis en in een aantal ziekenhuizen, is naast je partner, nu weer een tweede persoon welkom. Dit kan een familielid, vriendin, geboortefotograaf of doula zijn indien je dit wenst.

Zodra bekend is of en hoe Ziekenhuis Amstelland en VUmc hun maatregelen versoepelen zullen wij hierover een nieuwsupdate op onze website plaatsen.

Overige maatregelen

We proberen de 1,5 meter afstand zoveel mogelijk te waarborgen en we houden ons strikt aan de hygiënemaatregelen.

Wij verzoeken alle zwangeren en partners vriendelijk om hun handen te wassen of te desinfecteren bij aankomst op de praktijk. In de wachtruimte hangen dispensers met handenalcohol die je kunt gebruiken. In Buitenveldert vind je deze dispenser in de spreekkamer.

Wij blijven jullie dringend verzoeken om niet naar de praktijk te komen als je je grieperig of verkouden voelt, koorts hebt of als je contact hebt gehad met iemand met het coronavirus. Als je dan een afspraak bij ons hebt, verzoeken wij je telefonisch contact op te nemen met de praktijk, ook als deze situatie zich op de dag zelf voordoet. Wij zoeken altijd naar een passende oplossing.

Wij vragen je om updates t.a.v. nieuwe relevante informatie vanuit onze praktijk de komende tijd via onze website in de gaten te houden.

Alle maatregelen zijn erop gericht om de kans op besmetting voor onszelf en alle cliënten zo klein mogelijk te maken. Wij hopen nog altijd op jullie begrip.

Close Menu