Skip to main content

Wij hopen dat jullie een fijne zomer hebben!

Met dit bericht brengen we graag de maatregelen tegen corona nog eens onder de aandacht, zoals die nu gelden in onze praktijk. Ook zijn er nieuwe aanpassingen die voor jullie van belang kunnen zijn. Alle maatregelen zijn erop gericht om jullie en onszelf gezond te houden.

Toename coronabesmettingen in onze regio

Tot onze schrik zagen wij de afgelopen week een snelle stijging van het aantal coronabesmettingen in onze regio. Wij adviseren je om je hiervan bewust te zijn in het dagelijks leven en bij het naleven van alle maatregelen.

Alleen of samen naar de afspraak

We zijn blij dat wij de afgelopen tijd weer veel partners hebben mogen begroeten bij de (echo)afspraken. Daarbij is ons opgevallen dat het eerdere advies, om zoveel mogelijk alleen te komen bij de standaard controles, niet door iedereen was opgemerkt. Wij verzoeken jullie om uitsluitend samen te komen naar een afspraak wanneer er voor jullie beiden bijzonderheden te bespreken zijn, zoals bijvoorbeeld bij het bespreken van een bevalplan. Ook bij het maken van een echo zijn partners welkom (mits klachtenvrij en op 1,5 meter afstand van de verloskundige).

Op onze spreekuurlocatie op de Molenweg is het voorlopig in het geheel niet toegestaan om samen te komen, i.v.m. de regels van het gezondheidscentrum.

Helaas mogen kinderen of andere belangstellenden (met uitzondering voor zwangeren zonder partner) niet mee. Zij kunnen indien gewenst via FaceTime meekijken. Lukt het een keer niet om oppas te regelen, dan mag een kind mee mits het kan blijven zitten op een stoel of vast zit in een kinderwagen. Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling dat kinderen vrij rondlopen in de wacht- en spreekkamer.

Wij houden 1,5 meter afstand waar het kan

We proberen 1,5 meter afstand te houden tijdens je afspraak, op de momenten dat dit kan. Uiteraard lukt dat niet bij het uitvoeren van de controles en bij een echo, maar tijdens de gesprekken veelal wel. Als hulpmiddel voor jou en onszelf hebben wij lijnen aangebracht in de spreekkamers. Ook voor de partner die meekijkt bij een echo geldt het verzoek om achter de lijn te blijven staan. Wij verzoeken jullie vriendelijk om de 1,5 meter afstand te respecteren.

Terugkeer uit het buitenland

Sommigen genieten deze zomer van een vakantie in het buitenland. Kom je terug uit een land waarvoor kleurcode oranje geldt, dan mag je pas weer op de praktijk komen na een 10 dagen geldende quarantaine periode. Op de website www.nederlandwereldwijd.nl kun je zien of het land waar je verbleef een oranje kleurcode kreeg tijdens je verblijf. Neem bij vragen of problemen telefonisch contact met ons op. Wij zullen altijd zoeken naar een oplossing voor de zorg die je nodig hebt.

Bevalling in het ziekenhuis

Bij je bevalling in een van de ziekenhuizen in onze regio, is op dit moment alleen je partner welkom en geen tweede persoon daarnaast. In Ziekenhuis Amstelland is wel een professionele doula bij de bevalling toegestaan.

Kraamtijd en visites

In het kraambed worden onze visites nog steeds tot een minimum beperkt. In de eerste week na de bevalling kunnen wij in ieder geval één keer bij je thuis op kraamvisite komen indien je dit prettig vindt. De andere visites worden nu zoveel mogelijk telefonisch gedaan of d.m.v. beeldbellen met FaceTime of Zoom. Geef gerust aan wat hierin je voorkeur heeft.

Wij adviseren je om goed na te denken over het ontvangen van bezoek in je kraamweek. We raden je aan terughoudend te zijn met visite, voor je eigen veiligheid, maar ook voor die van de kraamverzorgende. Ontvang je bezoek, doe dit dan bij voorkeur buiten werktijd van de kraamverzorgende om. De kraamverzorgende zal de adviezen en protocollen van de eigen kraamzorgorganisatie hanteren.

Ten slotte…

Wij verzoeken je vriendelijk om je handen te wassen of te desinfecteren bij aankomst op de praktijk. In de centrale hal en in de wachtruimte zijn dispensers met handenalcohol die je kunt gebruiken. In Buitenveldert vind je deze dispenser in de spreekkamer.

Wij verzoeken jullie dringend om niet naar de praktijk te komen bij koorts, griep of iedere (ook heel lichte) vorm van een verkoudheid of als je contact had met iemand met het coronavirus. Als je een afspraak bij ons hebt, verzoeken wij je dan telefonisch contact met ons op te nemen, ook als deze situatie zich op die dag zelf voordoet.

Heb je vragen over het coronavirus? Kijk op de website van het RIVM 0800-1351.

Wij nemen alle maatregelen, in het werk en privé, die nodig zijn om verantwoorde zorg te leveren. We begrijpen dat de maatregelen voor ongemak kunnen zorgen. Toch hopen we op je begrip. Wij vertrouwen erop jou zo op de meest veilige manier te kunnen begeleiden in deze bijzondere periode in je leven.

Je vindt updates van nieuwe relevante informatie vanuit onze praktijk de komende tijd hier onder ‘nieuws’!

Close Menu