Skip to main content

Hierbij informeren we je graag over een tweetal zaken rondom je zorgverzekering in het nieuwe kalenderjaar.

In 2020 kun je met iedere zorgverzekering bij ons terecht: Wij hebben een overeenkomst met alle Nederlandse zorgverzekeraars, rechtstreeks of via de Verloskundige Zorggroep Groot Amsterdam. Het kan hierdoor voorkomen dat je onze praktijknaam niet vindt in de online Zorgzoeker.

Verloskundige zorg hoort tot het basispakket van de zorgverzekering, wat betekent dat onze verloskundige zorg en alle medische echo´s vergoed worden. Rondom de zwangerschap kunnen er andere kosten zijn waarvoor je een eigen bijdrage moet betalen. Voorbeelden hiervan zijn kosten voor een bevalling in het ziekenhuis zonder medische indicatie, een bijdrage in het uurtarief van de kraamzorg, kosten voor een lactatiekundige en voor anticonceptie. Je kunt je hiervoor aanvullend verzekeren. We raden je aan je polis na te kijken en premies te vergelijken, zodat je hierin een keuze kunt maken die bij jou past.

Meer informatie over vergoedingen en kosten rondom de zwangerschap, lees je op de website van onze beroepsorganisatie: DeVerloskundige.nl

Close Menu