Skip to main content

Naar aanleiding van de laatste informatie vanuit het RIVM en aanpassingen van maatregelen in het land, met betrekking tot het coronavirus, doet onze beroepsorganisatie, de KNOV, nieuwe aanbevelingen voor medisch verantwoorde veilige zorg. De huidige aanpassing van de maatregelen zorgt ervoor dat de verloskundige zorg beter aansluit bij de behoefte van onze cliënten. Hierbij informeren wij jullie over de aangepaste maatregelen in onze praktijk, die vanaf deze week ingaan:

  • Wij mogen iedereen weer de mogelijkheid bieden voor een echo bij een zwangerschapsduur van ongeveer 8 weken (vitaliteitsecho), ook wanneer er geen medische indicatie voor is. Wij nemen contact met je op als je hiervoor in aanmerking komt.
  • We bespreken je vragen en voorzien je van informatie tijdens je controleafspraak. Hiermee komt het telefonisch consult voorafgaand aan de controle te vervallen.We proberen de 1,5 meter afstand zoveel mogelijk te waarborgen en houden ons strikt aan de hygiënemaatregelen. Wij blijven zwangeren vragen om alleen naar de afspraak te komen. Dus, hoe jammer ook, zonder partner, kinderen of andere belangstellenden.
  • Wij verzoeken je vriendelijk om je handen te wassen of te desinfecteren bij aankomst op de praktijk. In de wachtruimte hangen dispensers met handenalcohol die je kunt gebruiken. In Buitenveldert vind je deze dispenser in de spreekkamer.
  • Het minimale controleschema blijft gehandhaafd. Wij doen alleen de controles die medisch noodzakelijk zijn op de praktijk. Bij 23 en 33 weken krijg je nu ook een belafspraak. Wij mailen je deze afspraak toe. Indien het tijdstip je niet schikt, vragen wij je om even contact op te nemen met onze assistente, om de afspraak direct te kunnen wijzigen.
  • Wij blijven je dringend verzoeken om niet naar de praktijk te komen als je je grieperig of verkouden voelt, of als je contact hebt gehad met iemand met het coronavirus. Als je dan een afspraak bij ons hebt, verzoeken wij je telefonisch contact op te nemen met de praktijk, ook als deze situatie zich op de dag zelf voordoet. Wij zoeken altijd naar een passende oplossing.
  • In de kraamtijd kunnen wij eventueel weer één keer bij je thuis op kraamvisite komen indien je dit prettig vindt. De andere visites worden, net zoals in de afgelopen tijd, zoveel mogelijk telefonisch gedaan of d.m.v. beeldbellen met FaceTime of Zoom. Geef gerust aan wat hierin je voorkeur heeft.

Wij willen je laten weten dat het belangrijk is om bij vragen of ongerustheid contact met ons op te nemen, ook in deze tijd. Wacht met bezorgdheid niet af, maar bel met de praktijk of bij spoed met de dienstdoende verloskundige.

Wij vragen je om updates t.a.v. nieuwe relevante informatie vanuit onze praktijk de komende tijd via onze website in de gaten te houden.

Close Menu